fredag 7. mai 2010

Samoa in our hearts

Naa befinner vi oss paa nydelige Samoa i stillehavet, saa langt bort fra Norge som det gaar an omtrent. Vi overnatter paa Virgin Cove Resort soer paa oya Upolu. Hver kveld er det live musikk i restauranten med en guttegjeng med fantastiske stemmer (gjerne 3-4 stemt) med retrotendenser som minner oss om Johnny Cash blandet med Samoiske rytmer og stil. Folket her er utrolig vennlige og muntre. Landskapet er groent og frodig med palmer og altslags planter, insekt og dyr (for det meste katter, hunder, hoener og griser). Strendene er oede med finkornet sand. Vannet er varmt (gjennomsnitt 30grader hele aaret) og groent. Alt i alt kan det minne om Hobbsyssel i Ringenes Herre.

Annet som vi har lagt merke til er at omtrent alle har tattoering av ulike slag, damene bruker stoerrelse 40 i sko og oppover og vi foeler oss i grunnen spinkle og smaa i forhold. Damene gaar med blomst i haaret, mennene gaar med skjoert (ja! tro det eller ei! til og med politimenn!), det er som om de er en blanding av afrikanere og asiatere, de har afrikanske rytmer og former mens ansiktstrekkene er asiatiske. Spennende!

I gaar hadde vi leiebil og kjoerte rundt paa oya. Fantastisk utsikt og sterke inntrykk naar vi kjoerte innom en landsby som var en av de sterkeste rammet av tsunamien i 2009. Vi saa mange ruiner og mange nye hus som var bygget opp i etterkant.

Selv om vi har hatt litt for mye regn etter vaar smak, saa har det virkelig vaert et sted verdt aa besoeke. Jeg vil gjerne komme hit igjen!

-Stine-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar